Ondernemingsrecht


Bij het starten van een onderneming moet u een rechtsvorm (eenmanszaak, BV, VOF) kiezen. Als onderneming krijgt u mogelijk te maken met allerlei juridische zaken zoals aansprakelijkheid, een (toekomstige) overname of de voorwaarden waaronder u met anderen gaat samenwerken. U bent natuurlijk veel liever bezig met uw onderneming dan dat u let op de juridische ins- en outs. Dat begrijpen wij maar al te goed. Laat ons u adviseren en ontzorgen. Wat zijn uw rechten en plichten? Waar zitten voor u de risico’s en wat moet u minimaal regelen. Door ons advies weet u waar u aan toe bent.

Adviesgesprek aanvragen

Wat valt er onder het ondernemingsrecht?

Het recht dat betrekking heeft op een onderneming/bedrijf wordt ook wel het ondernemingsrecht genoemd. Als ondernemer komt u dus al snel in aanraking met het ondernemingsrecht. Bij de start van uw onderneming moet u nadenken over de rechtsvorm waarin u uw onderneming wilt drijven. In het opzetten van de onderneming zult u een aantal juridische documenten opstellen, zodat de juridische risico’s voor u als ondernemer worden geminimaliseerd. Ook in geval van een fusie of overname komen ondernemingsrechtelijke vraagstukken aan de orde. Deze juridische vraagstukken zijn complex, en vaak spelen grote (financiële) belangen een rol.

Bent u benieuwd of First-Line Juristen iets voor u kan betekenen? Neem dan contact op met Marijn via 0546 – 62 99 25. Stuurt u liever een e-mail? Mail uw vraag dan naar m.vanpopering@first-line-juristen.nl.