Diensten voor particulieren


Een juridisch geschil kan iedereen overkomen. Denk bijvoorbeeld aan een probleem met uw huurwoning of het verliezen van uw baan. Dit heeft een grote impact op uw privéleven.

Adviesgesprek aanvragen

Met welk recht komt u als particulier in aanraking?

De meest voorkomende hulpvragen voor particulieren: problemen bij de aan- en/of verkoop van een woning, er is iets mis met mijn huurwoning, een geschil met de Vereniging van Eigenaren van uw appartementencomplex of een geschil met uw werkgever. Wij zijn gespecialiseerd in de onderwerpen waar u – als particulier – mee in aanraking kunt komen.

  • Vastgoed
  • Huurrecht
  • VvE-recht
  • Arbeidsrecht
  • Verbintenissenrecht/Contractenrecht

Hoe werken wij?

Een goede prijs- en kwaliteitsverhouding is een vereiste voor ons. Een langdurige relatie met onze cliënten is ons streven. Door zoveel mogelijk online en telefonisch af te handelen houden we de kosten voor u laag zonder dat dit afbreuk doet aan de kwaliteit. Toch hechten we waarde aan persoonlijk contact. Door bij u langs te komen of een afspraak te maken op een van onze locaties krijgen we een nog beter beeld van u en de situatie waarin u verwikkeld bent. Geeft u dus vooral aan wanneer u dit wenst. Liever een videogesprek? Dit is ook altijd mogelijk.

Zit u met een juridisch vraagstuk? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij streven er na om binnen 48 uur (telefonisch)contact met u op te nemen. Wij bespreken uw hulpvraag en geven direct aan wat wij voor u kunnen betekenen. Transparantie en duidelijkheid staan bij ons voorop. Bent u benieuwd of First-Line Juristen iets voor u kan betekenen? Neem dan contact op met Marijn via 0546 – 62 99 25. Stuurt u liever een e-mail? Mail uw vraag dan naar m.vanpopering@first-line-juristen.nl.

Adviesgesprek aanvragen

Vastgoed

Het kopen van een huis is bijzonder en daar hoor je blij van te worden. U wilt liever niet geconfronteerd worden met een gebrek achteraf of een koper die zijn verplichtingen niet nakomt. Ook kan het zijn dat u nader uitleg wilt hebben over de inhoud van de koopovereenkomst.

Wanneer krijgt u te maken met (ver)koop van vastgoed?

Bij het kopen van een huis komen veel vragen op u af. Het is een grote investering en daarom is het belangrijk alles goed in kaart te brengen en zaken juridisch goed te regelen. Ook na de (aan)koop kunt u tegen zaken aan lopen, zoals een verborgen gebrek. Dan wilt u wel dat u het juridisch goed heeft geregeld.

Huurrecht

U woont al jaren naar alle tevredenheid in uw huurwoning, maar dan krijgt u nieuwe buren die veel geluidsoverlast veroorzaken. Wat kunt u hier tegen doen? Ook kan het zijn dat de verhuurder de huurovereenkomst met u op wil zeggen, omdat de woning gerenoveerd gaat worden. Of dat u last heeft van lekkages waar de verhuurder niets mee doet. In het huurrecht kunt u tegen veel juridische hindernissen aanlopen. Dit heeft een grote impact op uw huurgenot.

Wanneer krijgt u te maken met het huurrecht?

Als huurder van woonruimte geniet u huurbescherming. Dit betekent dat de verhuurder de huurovereenkomst met u niet zomaar kan opzeggen. Gebeurt dit wel? Laat u dan adviseren over uw rechten. Ook kunt u geconfronteerd worden met een lekkage in uw huurwoning. Wie moet dit oplossen? En kan ik vergoeding krijgen voor mijn schade en het ongemak? Leg daarom uw situatie bij twijfel voor aan één van onze juristen. Wij bespreken de mogelijkheden graag met u.

VvE-recht

U bent eigenaar van een appartement. Dit betekent dat u automatisch lid bent van een Vereniging van Eigenaren en u te maken krijgt met het VvE-Recht. Wanneer u een verbouwing wilt uitvoeren kan het zijn dat u hier bijvoorbeeld eerst toestemming voor nodig heeft van de Algemene Ledenvergadering. Ook kunnen er besluiten in uw nadeel worden genomen.

Wanneer krijgt u te maken met VvE-recht?

U Heeft uw droom appartement gekocht. Er hoeft alleen een nieuwe vloer in en dan is het appartement geheel naar uw zin. Waar u zich waarschijnlijk nog niet in hebt verdiept heeft, zijn de regels over het gebruik van uw appartement. Mag u zomaar alles aan uw woning veranderen of zijn hier nog regels over? En hoe zit het eigenlijk met de Vereniging van Eigenaren? Bent u verplicht hier lid van te worden? Zit u met vragen over de Vereniging van Eigenaren? Wilt u meer informatie over het gebruik en beheer van privégedeelten en gemeenschappelijke gedeelten? Of bent u van plan wijzigingen in uw appartement aan te brengen, en weet u niet goed wat is toegestaan en waar u toestemming voor nodig heeft? Wij geven graag advies zodat u verder kunt.

Arbeidsrecht

De relatie tussen u en uw werkgever staat centraal in het arbeidsrecht. Wanneer de relatie met uw werkgever niet optimaal is, is dit heel vervelend. Er kan zelfs een arbeidsconflict ontstaan. Ook kan het zijn dat u onverhoopt ziek wordt. Wat zijn dan uw rechten en plichten?

Wanneer krijgt u te maken met het arbeidsrecht?

Als werknemer geniet u veel rechtsbescherming. Uw werkgever kan u bijvoorbeeld niet zomaar ontslaan. Ook heeft u rechten wanneer u niet kunt werken, omdat u langdurig ziek bent. Denkt u bijvoorbeeld aan het doorbetalen van uw loon. Dreigt u in een conflict te komen met uw werkgever? Aarzelt u dan niet contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag verder.

Verbintenissenrecht/Contractenrecht

Heeft u een nieuwe keuken gekocht, maar gaan de keukenkastjes al naar een half jaar kapot? Komt de energieleverancier haar verplichtingen niet na? Of heeft u schade aan uw eigendommen door het handelen van een ander? Dit zijn voorbeelden die onder het verbintenissenrecht/contractenrecht vallen. Heeft u vragen over uw rechten? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Wanneer komt u in aanmerking met het verbintenissenrecht/contractenrecht?

Met het aangaan van een overeenkomst zijn beide partijen verplicht om over en weer een prestatie te leveren. Zo moet de keukenboer de keuken in goede staat leveren en u dient de keuken te betalen. Vaak ontstaan problemen wanneer één van de partijen  haar verplichtingen niet nakomt of wanneer er onduidelijkheid bestaat over de gemaakte afspraken in het contract. Komt de andere partij de gemaakte afspraken niet na? Twijfel dan niet en vraag ons om advies. Wij geven graag advies zodat u verder kunt.