First Line Juristen in Twente Visie

4 januari 2019 | Algemeen


Lees hieronder het artikel uit de Twente Visie: 

Een jaar geleden verhuisde Hendriksen Accountants en Adviseurs in Enschede van de Hogelandsingel naar Kennispark Twente. Het Twentse familiebedrijf Hendriksen behoort met zes vestigingen tot een belangrijke partner voor het MKB. Arjan Winkelman, accountant en kantoorleider van de Enschedese vestiging vertelt: ‘Afgelopen jaar is een belangrijke stap gezet door te verhuizen van de vertrouwde plek aan de Singel naar Kennispark Twente. Een jaar later kan ik zeggen dat de verhuizing op zich voor een enorme spin-off heeft gezorgd!’.

Door onze nieuwe plek op Kennispark Twente is ons netwerk sterk gegroeid.

Wij hebben kennis mogen maken met veel ondernemers. Datzelfde geldt voor onze advisering aan studenten van de universiteit, de hogeschool en het ROC, die vergevorderde plannen hebben om een onderneming te starten.De verhuizing biedt ons de mogelijkheid de vestiging verder te laten groeien. Wij zijn klaar voor de toekomst. Hendriksen is een vooruitstrevend familiebedrijf midden in de dynamiek van het bedrijfsleven met accountants en adviseurs die het verschil in de markt maken. De ondernemers die wij bijstaan kunnen zich richten op het laten groeien van hun onderneming en ervaren waar het allemaal mee is begonnen, een passie voor ondernemen en doen waar je blij van wordt.
‘In onze advisering stellen wij het belang van onze klant voorop’ zegt Arjan Winkelman. ‘Het Midden- en Kleinbedrijf zoekt een persoonlijke en betrokken benadering. Boven alles gaat natuurlijk kennis en kwaliteit. Hendriksen is de afgelopen jaren getransformeerd van traditionele accountant naar een allround adviesorganisatie van accountants, fiscalisten, juristen, Corporate Finance consultants en IT specialisten.’.

Naast Arjan Winkelman zijn ook MKB adviseurs Richard Timmerhuis, Marcel Balvers en Bart Masselink bekende gezichten in de Enschedese ondernemersmarkt. Als reden voor succes geven zij aan de klanten te inspireren door kennis te delen en daardoor de gelegenheid te geven om kansen te grijpen. Wij streven naar maximaal rendement voor onze klanten. Daarnaast zetten we ons ook in voor organisaties zoals ROZ en andere overheid- en onderwijsorganisaties als het gaat om kennis delen. Hierin kunnen wij onze maatschappelijke betrokkenheid laten zien.
Naast Hendriksen Accountants en Adviseurs zijn ook First-Line Juristen en Hendriksen Corporate Finance in Enschede gevestigd.

First-Line Juristen

Mr. Karolien Dekker uit Enschede is sinds 1 februari 2018 een van de juristen en voornamelijk actief in Enschede. Samen met mr. Anneloes Lummen-Kamst uit Tubbergen is First-Line Juristen dé juridisch partner van het MKB. Anneloes en Karolien hebben beiden ruime ervaring opgedaan binnen de advocatuur. ‘Voor een ondernemer is het belangrijk om de juridische aspecten van het ondernemerschap goed voor elkaar te hebben’ geeft Anneloes aan. Echter, voor ondernemers zijn juridische zaken nog wel eens een ondergeschoven kindje. Pas als er een geschil ontstaat en de juridische documenten de doorslag moeten geven, verandert dat. Door ondernemers op voorhand te adviseren zorgen wij voor een goede uitgangspositie voor een oplossing van het geschil. ‘Uiteraard wordt vervolgens periodiek getoetst of de juridische documenten nog up-to-date zijn’ vult Karolien aan. ‘Daarmee ontzorgen wij ondernemers en voorkomen wij vervelende juridische kwesties’ zegt Karolien. Anneloes en Karolien hebben een kritische kijk op actuele gebeurtenissen en weten complexe juridische vraagstukken om te zetten in een helder advies. First-Line Juristen is gespecialiseerd op de gebieden ondernemingsrecht, waaronder het verbintenissenrecht en het arbeidsrecht en op verschillende aspecten van het vastgoedrecht, waaronder koop/verkoop en huurrecht. ‘Door de uitbreiding van First-Line Juristen naar Enschede zijn we ook daar een serieuze speler en ligt verdere groei binnen handbereik’ vertellen Anneloes en Karolien.

Hendriksen Corporate Finance

Ook Hendriksen Corporate Finance, in de persoon van Cor Jan Verkerk, werkt vanuit de Enschedese vestiging van Hendriksen. Hendriksen Corporate Finance is voortgekomen uit 2 ontwikkelingen in de markt volgens Cor Jan. Ten eerste zien we veel vaker dat het eigendom van een onderneming wordt overgedragen. Een belangrijk moment waarbij niet alleen financiële aspecten spelen, maar ook emoties en mogelijke familiebanden. Het waarderen van de onderneming, dat is één van onze specialisaties. Ten tweede ziet het financieringslandschap er heel anders uit dan 10 jaar geleden. Er zijn ongekend veel aanbieders van kapitaal en ook nu nog breidt dat aanbod zich steeds verder uit. Door goede contacten bij banken, investeringsmaatschappijen, lease- en factorbedrijven en overige aanbieders, onderscheidt Cor Jan zich in de wereld van corporate finance. Het specialisme van Cor Jan? Het verzorgen van een passende financiering. ‘Het is onze kracht om de juiste partijen te koppelen aan de ondernemer met een zogenaamde stapelfinanciering’ vertelt Cor Jan. Onlangs is Dries Tijhuis aangetrokken om samen met Cor Jan vanuit Hendriksen Corporate Finance de ondernemers te adviseren.

De accountants en adviseurs van Hendriksen, de juristen van First-Line Juristen en de specialisten van Hendriksen Corporate Finance adviseren de ondernemers in de breedste zin van het woord, elk vanuit hun eigen specialisme. Door deze samenwerking realiseren we prachtige resultaten voor veel verschillende klanten.

Terug naar overzicht